HOe sensitief ben jij? de test

Hieronder vind je een test die speciaal is ontwikkeld voor hoogsensitieve personen* Je kunt kiezen tussen vijf verschillende antwoorden. Na iedere vraag moet je een getal invullen.

0 - Is niet op mij van toepassing.

1- Is een beetje op van mij van toepassing.

2 - Is zo ongeveer op mij van toepassing.

3 - Is bijna volledig op mij van toepassing.

4 - Is volledig op mij van toepassing.

 

Ik adviseer je de test altijd onder voorbehoud te doen. Als je met een test iets over een mens moet vertellen wordt dat nooit een compleet verhaal. Teveel aspecten worden dan niet meegenomen. En het resultaat kan best verschillen afhankelijk van je humeur op de dag van de test. Laat de test je een idee geven van je sensitiviteit en neem de test niet serieuzer dan deze is. 

Wil je meer weten over hoogsensitiviteit, en wat ik hierin voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vraag 1-35 is groep 1.

Tel alle scores van groep 1 bij elkaar op. Was je antwoord op alle vragen bijvoorbeeld 1, dan is het totaal 35

Vraag 36-48 is groep 2.

Tel alles scores van groep 2 bij elkaar op. Was je antwoord op alle vragen bijvoorbeeld 2, dan is het totaal 26. 

Totaal

Neem daarna het totaal van groep 1 en trek daar het totaal van groep 2 van af. Dan heb je de score voor jouw sensitiviteit.

Het getal zal ergens tussen min 52 en plus 140 liggen. Hoe hoger je score hoe sensitiever je bent. Bij een score van 60 of meer ben je mogelijk hoogsensitief.

 

* Deze test is ontwikkeld door Ilse Sand en is terug te vinden in haar boek Hoogsensitiviteit in het dagelijks leven. Phanta Rhei, 2016.